Fläskfilé ca 10-15 cm
Paprika röd ca 0,5 st
Purjolök hackad ca 10 cm
Vitlök 1 klyfta hackad
Ingefära hackad fryst ca 2 msk
Chili hackad grön fryst ca 1 msk
Koriander hackad fryst ca 0,5 msk
Ingefärssirap (valfritt) ca 1-2 tsk
Köttbuljong pulver 1 tsk ca
Tomatpuré ca 0,5 -1 msk
Vitt vin 0,5 dl
Grädde 1-2 dl
Creme fraiche ca 1-2 msk
Skiva fläskfilén och halvera sen dessa. Hacka vitlöksklyftan, purjolöken och skiva paprikan och halvera sen dessa i mindre bitar.
Bryn fläskfilén, krydda med vit-& svartpeppar och salt, och tillsätt sen vitlök, purjolök, paprika, ingefära, chili & koriander. Låt detta fräsa med en stund och tillsätt sen vitt vin, tomatpuré, ingefärssirap (valfritt) och köttbuljong. Därefter grädde & creme fraiche.
Låt detta koka ihop ett tag ca 10 min - 15 min.
Kycklingcurry med ris
1 kycklingfilé färsk
1/2 äpple
1/2 lök
Mangocurry el vanlig curry efter tycke.
ca 1 dl 15% creme fraiche
1-2 dl grädde/ gräddmjölk
1-1,5 st Hönsbuljongtärning
ev lite lite vitt matlagningsvin
Hacka äpple & lök. Fräs detta med mangocurry el curry.
Tillsätt kycklingen i små fina bitar. Låt fräsa lite & tillsätt buljongtärning, creme fraiche & grädde/gräddmjölk.
Låt koka ihop & smaka av.
Önskas gulare nyans kan gurkmeja användas.
Smaklig måltid!